شغل سئوکار چیست و چه ملزومات و درآمدی دارد؟

احتمالا شما هم بعد از جستجوی محصول یا خدمات مورد نظرتان در اینترنت میبینید که برخی سایتها در جایگاههای بالا و برخی در رتبههای پایین قرار دارد. در این صورت مطمئنا شما هم یکی از ۹۰ درصد افرادی هستید که روی لینکهای اول کلیک میکنند. اینکه یک سایت به این جایگاهها برسد، حاصل زحمات و تلاشهای سئوکار است. با توجه به میزان تقاضای بالا برای استخدام سئوکاران، خیلی از افرادی که بهدنبال یک شغل پردرآمد هستند، میخواهند بدانند شغل سئو چیست.
در پاسخ به این سوال که شغل سئو سایت چیست باید بگوییم کسی که تمام تکنیکها از نظر محتوایی، ساختاری و فنی را با هدف ارتقای جایگاه یک سایت انجام میدهد، سئوکار یا کارشناس سئو است. البته هنوز هم چیزهای زیادی وجود دارند که باید برای سئوکار شدن بدانید. پس در این مقاله همراه ما باشید تا توضیح دهیم شغل سئو کار چیست و چه ملزومات و درآمدی دارد.
منظور از شغل متخصص سئو چیست؟
در سال ۲۰۲۳، سهم دیجیتال مارکتینگ از کل صنعت تبلیغات بهاندازه ۶۸/۸ درصد رسیده است (منبع)؛ این آمار نشان میدهد که بسیاری از کسبوکارهای کوچک و بزرگ بهدنبال راهی برای تبلیغات آنلاین و راهاندازی سایت هستند. تمام این سایتها برای کسب رتبه برتر در گوگل و فروش بیشتر نیاز به SEO یا بهینهسازی برای موتورهای جستجو دارند. در تعریف زیر توضیح دادیم که شغل سئو چیست:
شغل سئو شامل تمام فعالیتها و تکنیکهایی است که بهمنظور بهینهسازی صفحات سایت و محتواهای آن در موتور جستجوی گوگل انجام میشوند.
اکنون میدانیم شغل سئو چیست و راحتتر میتوانیم با وظایف افراد متخصص در این شغل آشنا شویم. در تعریف زیر توضیح دادیم که وظایف متخصصان در شغل سئو کار چیست:
بهطور کلی سئوکار وظیفه دارد با استفاده از تکنیکهایی مانند تحقیق کلمات کلیدی، لینکسازی، تحلیل دادهها و… بهینهسازی ساختار، عناصر فنی وبسایت و محتواها را انجام دهد.
با وجود تعاریفی که گفتیم، سوالی که پیش میآید این است؛ مزایای شغل سئو کار چیست؟ بدونشک درآمد، موقعیتهای شغلی فراوان و منعطف بودن برنامه زمانی کار از مزیتهای آن به حساب میآیند. از آنجایی که ۸۵ درصد کاربران پیش از خرید حضوری یا اینترنتی، تحقیق میکنند و میان زنان و مردان حدود ۶۰ درصد از دلایل استفاده از اینترنت به خرید مربوط میشود (منبع)، کسبوکارهای زیادی بهدنبال حضور در موتورهای جستجوی گوگل هستند. همین موضوع باعث ایجاد موقعیتهای شغلی فراوان برای سئوکاران میشود.
مهارتهای موردنیاز برای شغل سئو چیست؟
برای پاسخ اساسی به این سوال که شغل سئو چیست میتوان گفت این شغل، ترکیبی از بازاریابی، تحلیل داده، تکنولوژی و تولید محتواست. هر سئوکاری برای موفقیت در این شغل به مهارتهای خاصی از جمله مهارتهای سخت و نرم نیاز دارد. در ادامه توضیح دادیم که مهارتهای مورد نیاز شغل سئو کار چیست:
مهارتهای سخت
مهارتهای سخت، مهارتهایی مرتبط با حوزه سئو هستند که نیاز به تمرین و تکرار دارند. برای پاسخ دقیق به این سوال که مهارتهای ضروری یا سخت شغل سئو چیست باید آگهیهای شغلی مورد نظر را هم بررسی کنید؛ زیرا بر اساس موقعیت، درآمد و سطح نیروی درخواستی، این مهارتها تغییر پیدا میکنند. بهطور کلی میتوان گفت این مهارتها عبارتند از:
- توانایی تحقیق برای تولید محتوای باکیفیت، تولید محتوا مناسب و بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو
- تسلط به زبان انگلیسی و استفاده از منابع انگلیسی برای جستجو و تولید محتوا (مزیت است.)
- آگاهی کامل از مفاهیم پایهای سئو مانند سئو آن پیج (On Page SEO)، سئو آف پیج (off page seo)، سئو تکنیکال (Technical SEO)، تحقیق کلمات کلیدی و…
- آشنا با سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و نصب افزونههای مختلف
- شناخت مفاهیم HTML، CSS و JavaScript و چگونگی عملکرد صفحات وب
- آگاه به روش استفاده از ابزارهای تحلیل وب مانند گوگل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس و…
- آشنایی با تولید محتوا از نوع بصری مانند عکس، ویدیو و اینفوگرافی
- آگاهی کامل از انواع موتورهای جستجو و عملکرد آنها
مهارتهای نرم
یادتان باشد که شما بهعنوان یک سئوکار قرار است با تیمهای مختلفی از یک کسبوکار در ارتباط باشید و برای گرفتن پروژهها باید بتوانید کارفرمایان را بهخوبی قانع کنید. با این وجود، مهارتهای سخت تنها مهارتهای مورد نیاز شما برای سئوکار شدن نیستند، بلکه شما به مهارتهای نرم هم نیاز دارید. با مشاهده لیست زیر میتوانید جواب این سوال را پیدا کنید که مهارتهای نرم مورد نیاز شغل سئو کار چیست.
- مدیریت زمان: پیش بردن فازهای مختلف پروژه در زمان مقرر و ارائه گزارش نهایی
- مهارتهای ارتباطی قوی: امکان برقراری ارتباط بهصورت موثر با دیگر اعضای تیم سئو، اعضای تیمهای دیگر، کارفرما و مدیران
- امکان آموزش به زبان ساده: بیان مفاهیم سئو به زبان ساده به کارفرمایان و تیمهای مختلف در صورت نیاز
- توانایی حل مسئله و برخورداری از خلاقیت: نداشتن ترس از روبهرویی با چالشها و یافتن بهترین راهحلها برای مواجهه با آنها
- داشتن روحیه کار تیمی: توانایی همکاری با اعضای هر یک از تیمهای محتوا، برنامهنویسی، مارکتینگ و… و شنیدن نقدهای مثبت و منفی اعضای دیگر تیمها برای بهینهسازی سایت
- توانایی تحلیل داده و تفکر انتقادی: امکان تحلیل دادهها در ابزارهای مختلف و چینش استراتژی بر اساس همین دادههای بهدست آمده
درآمد متخصص سئو چقدر است؟
متخصص سئو یکی از آن شغلهایی است که نسبت به یک سال گذشته با ۱۳ درصد رشد همراه بوده و آگهیهای شغلی فراوانی برای آن وجود دارند. میزان حقوق یک سئوکار عدد مشخص و ثابتی نیست؛ زیرا عوامل مختلفی روی آن تاثیر میگذارند. اکنون سوال اینجاست که عوامل موثر بر درآمد شغل سئو چیست؟
میزان سابقه کاری سئوکار بر اساس تعداد سال و پرسونال برندینگ او، میزان تسلط بر مفاهیم سئو، تعداد پروژههای موفق و میزان موفقیت در آنها، مجموعههایی که با آنها همکاری کرده است، زبان سایت و کلمات کلیدی (فارسی، انگلیسی، عربی و…)، مدت زمان فعالیت بر پروژه و KPIهای مشخصشده برای پروژه از عوامل موثر بر درآمد متخصص سئو هستند.
اکنون برآورد شما از درآمد شغل سئو کار چیست؟ طبق گزارش جاب ویژن در سال ۱۴۰۴ (منبع) میتوانیم درآمد سئوکاران در ایران را مطابق جدول زیر تعریف کنیم:
تهران | شهرهای بزرگ | شهرهای کوچک | |||
کارشناس | کارشناس ارشد | مدیر | کارشناس | کارشناس ارشد و مدیر | همه سطوح |
۱۸ تا ۲۷ میلیون | ۲۵ تا ۳۹ میلیون | ۳۱ تا ۶۶ میلیون | ۱۷ تا ۲۰ میلیون | ۱۸ تا ۳۸ میلیون | ۱۲ تا ۳۱ میلیون |
*تمام ارقام موجود در جدول برحسب تومان هستند.
مراحل ورود به بازار کار شغل سئو چیست؟
اگر شما هم علاقهمند به ورود به حوزه سئو هستید، احتمالا این دغدغه را دارید که رشته دانشگاهی شغل سئو کار چیست؟ جالب است بدانید که سئو هیچ رشته مجزایی در دانشگاه برای تحصیل ندارد و شما باید آن را بهصورت شرکت در دورههای آموزشی و به کمک متخصصان این حوزه یاد بگیرید؛ اما تحصیل در رشتههای بازرگانی، علوم کامپیوتر و مدیریت، مزیت به حساب میآید. با این وجود، مراحل ورود به شغل سئو چیست؟ شما برای ورود به بازار کار سئو و فعالیت در این حوزه باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:. همچنین در مسیر یادگیری، حتماً با مفاهیمی مانند سئو کلاه سفید چیست آشنا شوید؛ زیرا این نوع سئو بر اساس قوانین موتورهای جستجو انجام میشود و پایداری نتایج آن در رتبهبندی بسیار بالاست.
۱. مفاهیم سئو را یاد بگیرید: برای ورود به مسیر یادگیری سئو، در ابتدا باید مفاهیم پایهای آن را یاد بگیرید. مفاهیم زیادی در این حوزه وجود دارند؛ اما برای پاسخ به این سوال که اصلیترین مفاهیم شغل سئو چیست باید به مواردی مانند کیورد ریسرچ، نگارش محتوا بر اساس اصول سئو، لینکسازی داخلی، سئو آن پیج، آف پیج و تکنیکال اشاره کنیم. اگر نمیدانید سئو تکنیکال چیست حتما به مقاله ایی که در آن در مورد تکنیکال گفته شده است مراجعه کنید.
۲. تمرینهای عملی روی سایت: اگر بعد از یادگیری مفاهیم سئو مستقیم وارد بازار کار شوید، قطعا به مشکل برمیخورید. بنابراین اصلیترین قدم برای مشغول شدن به کار در شغل سئو کار چیست؟ اصلیترین قدم این است که یک سایت شخصی راهاندازی کنید و تمام مفاهیم را بهصورت عملی به اجرا درآورید. در این صورت دیگر نیازی نیست پاسخگوی کارفرما باشید و استرس بگیرید.
۳. بهروز نگه داشتن دانش سئو و دنبال کردن مطالب مرتبط: گوگل هر ساله آپدیتهای جدیدی را ارائه میدهد که عدم آگاهی از آنها باعث جلوگیری از پیشرفت شما میشود و پروژههایی که روی آنها کار میکنید، نسبت به رقبا عقب میمانند. بنابراین اگر بخواهیم بگوییم اصلیترین راه پیشرفت در شغل سئو چیست باید به تکرار، تمرین و خواندن مطالب آموزشی مرتبط از جمله پادکست، ویدیوها و کتابها اشاره کنیم.
فوت کوزهگری شغل سئو چیست؟
اکنون میدانیم شغل متخصص سئو چیست و برای ورود در بازار کار آن باید چه کارهایی را انجام داد. اگر شما هم از خلاقیت و تحلیل دادهها لذت میبرید، علاقهمند به جدیدترین چالشها هستید و میخواهید درآمد زیادی داشته باشید، شغل سئو یکی از بهترین شغلها برای شماست. شما میتوانید با مراجعه صفحه اصلی هدا استودیو و شرکت در دورههای آموزشی حضوری یا مجازی، خودتان را برای فعالیت بهعنوان سئوکار آماده کنید.
البته یادتان نرود برای اینکه همیشه پروژه بگیرید، کارفرمایان را راضی کنید و درآمد خوبی بهدست آورید، باید اطلاعات خود را در حوزه سئو بهروز نگه دارید. دوره آموزش سئو به زبان آدمیزاد آقای معین حسینی هم یکی از دورههای سئو در هدا استودیو است که در آن این سوال که شغل سئو چیست و هزاران سوال دیگر پاسخ داده میشوند. اگر درباره اینکه شغل سئو کار چیست و چه چیزهایی را باید درباره آن بدانید، سوالاتی دارید، میتوانید در بخش دیدگاه همین صفحه بنویسید تا کارشناسان هدا استودیو، شما را بهطور تخصصی راهنمایی کنند.
سوالات پرتکرار:
۱. شغل سئو چیست؟
کارشناس سئو، شخصی است که با استفاده از تکنیکهای مختلف، بهینهسازی محتوا و ساختار سایت را انجام میدهد تا ترافیک ارگانیک را به سمت سایت هدایت کند.
۲. بهترین راه برای ورود به شغل سئو چیست؟
بهترین و راحتترین راه برای ورود به شغل سئو، شرکت در دورههای آموزشی است؛ زیرا این دورهها مطالب آموزشی را بهصورت طبقهبندیشده ارائه میدهند و شما را برای ورود به بازار کار آماده میکنند.
۳. درامد شغل سئو برای کارآموز چقدر است؟
درآمد کارآموز سئو متناسب با توافق میان کارآموز و کارفرما تعیین میشود. بنابراین بسته به توافق ممکن است کارآموز هیچ حقوقی دریافت نکند.