عکاسی معماری : ثبت زیبایی ساختمان‌ها در قاب

عکاسی معماری

عکاسی معماری یکی از شاخه‌های عکاسی بسیار زیبا و چشم‌نواز است که هم در حیطه هنر و هم در حیطه بیزنس و تجارت قرار می‌گیرد. در این مطلب از هدا استودیو قصد داریم به صورت جامع و کامل به موضوع سبک‌های عکاسی معماری بپردازیم.

تعریف عکاسی معماری

قبل ز هر چیز بهتر است که در مورد مفهوم و ماهیت عکاسی معماری اطلاعات کسب کنیم. عکاسی معماری شاخه‌از عکاسی است که همانطور که از اسم آن مشخص است عکاسی ساختمان‌ها و فضاهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها را برعهده دارد. عکاسی معماری این روزها از دید تجارت  و بیزنس بسیار پرطرفدار و پردرآمد است.

اهمیت عکاسی معماری

حالا بهتر است که بیشتر در مورد اهمیت عکاسی معماری اطلاعات کسب کنیم. عکاسی معماری ویژگی‌های زیادی دارد که این ویژگی‌ها به شرح زیر است:

  • معرفی حرفه‌ای: عکاسی در شاخه معماری به صورت کاملا حرفه‌ای به معرفی فضاهای داخلی و خارجی ساختمان‌های مختلف می‌پردازد. در این نوع عکاسی بسیاری از جزئیات فقط با عکس بدون هیچ متن و کلامی نشان داده می‌شوند.
  • تبلیغات موثر: عکاسی حرفه‌ای معماری به بسیاری از صاحبان بنگاه‌های املاکی و معاملاتی کمک می‌کند تا بدون حضوری نشان دادن ساختمان‌ها، آن‌ها را به مخاطبین و مشتریان خود نشان دهند.
  • ایجاد آرشیو: عکاسی در شاخه‌ی معماری، کمک‌های دیگری هم می‌کند که یکی از آن‌ها، ایجاد آرشیو از تاریخچه بصری ساختمان‌ها و فضاهای مختلف شهری است.
  • ابزار طراحی: یکی دیگر از کمک‌های مهم و اساسی این شاخه عکاسی کمک به معماران و طراحان داخلی است که می‌توانند با استفاده از این عکس‌های ایده‌ها و الهامات بیشتری داشته باشند.

اصول اولیه عکاسی معماری

برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد عکاسی در شاخه معماری داشته باشید بهتر است که با استانداردها و اصول اولیه آن آشنا باشید. به همین دلیل در ادامه مهمترین این اصول و استانداردها را با هم بررسی خواهیم کرد.

  • نورپردازی: نورپردازی از مهمترین اصول و ارکان عکاسی در همه شاخه‌های آن از جمله معماری است. در واقع بدون نورپردازی مناسب و اصولی نمی‌توان انتظار یک خروجی مناسب و حرفه‌ای را داشت. نورپردازی عکاسی معماری می‌تواند به صورت مصنوعی و یا طبیعی باشد. پیشنهاد ما این است که از هر دو این نورپردازی‌ها استفاده کنید اما قاعدتا نورپردازی طبیعی در این شاخه از عکاسی بسیار بیشتر تاثیرگذار و مهم است.
  • زاویه دید: یکی دیگر از اصول بسیار مهم و اساسی در عکاسی معماری مربوط به زاویه دید است. در واقع زاویه دید قادر است تاثیرگذاری بسیار زیادی داشته باشد. پیشنهاد ما این است که از زوایای دید متنوع و زیادی عکاسی را انجام دهید تا در نهایت بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. این موضوع را به خاطر داشته باشید که شما به عنوان یک عکاسی حرفه‌ای باید زاویه دید متفاوتی نسبت به سایر افراد داشته باشید.
  • پرسپکتیو: عکاسی معماری در عین حالی که باید کاملا واقعی و رئال باشد باید جذاب و تاثیرگذار نیز باشد. رعایت این دو اصل با پرسپکتیو قابل اجرا است.
  • لنز: لنزها در هر نوع عکاسی از جمله عکاسی معماری می‌توانند به کمک شما بیایند. در این نوع عکاسی شما هم به لنزهای میکرو برای نشان دادن جزئیات و هم به لنزهای وسیع برای نشان دادن کلیت فضا و ساختمان نیاز دارید.
  • تجهیزات جانبی: تجهیزات جانبی عکاسی در هر شاخه‌ای از عکاسی، روند تولید محتوا را ساده‌تر و سریع‌تر می‌کنند. پیشنهاد ما این است که در صورت امکان حتما از تجهیزات جانبی عکاسی مثل سه پایه، ریموت کنترل، فیلترهای پلاریزه، هلی شات، گیمبال و … برای عکاسی معماری استفاده کنید.
اصول اولیه عکاسی معماری

اصول اولیه عکاسی معماری

نکات مهم در عکاسی معماری

برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه و خروجی را در عکاسی معماری داشته باشید بهتر است که بعضی نکات را رعایت کنید که این نکات به شرح زیر است:

  • پیش از عکاسی:

توجه کنید که قبل از عکاسی معماری باید یک سری نکات را رعایت کنید که این نکات به شرح زیر است:

تحقیق در مورد ساختمان: قبل از اینکه بخواهید داخل یا خارج یک ساختمان را عکاسی کنید بهتر است که در مورد سبک معماری آن، تاریخچه ساخت ساختمان، متریال به کار رفته در آن، قدمت ساختمان و … اطلاعات کسب کنید تا بتوانید بهترین عکاسی را برای آن داشته باشید.

انتخاب زمان مناسب: توجه کنید که یک زمان مناسب را با توجه به نوع معماری و سبک عکاسی که برای ساختمان در نظر گرفته‌اید انتخاب کنید. مثلا اگر قصد دارید از نور طبیعی استفاده کنید بهتر است که در گلدن تایم‌های عکاسی مثل طلوع و غروب آفتاب عکاسی را انجام دهید.

برنامه‌ریزی ترکیب‌بندی: سعی کنید قبل از شروع عکاسی معماری، قاب‌ها و کادرهای مناسب سبک عکاسی خود را انتخاب کنید. انتخاب بهترین زاویه و بهترین قاب می‌تواند یک خروجی نهایی عالی را برای شما به ارمغان داشته باشد.

  • هنگام عکاسی:

بعد از انجام اقدامات در زمان پیش از عکاسی، باید یک سری اقدامات دیگر را در زمان عکاسی معماری انجام دهید. این اقدامات و نکات به شرح زیر است:

استفاده از تجهیزات عکاسی مناسب: همانطور که بالاتر نیز در مورد آن صحبت کردیم، تجهیزات عکاسی هم باعث می‌شوند که خروجی نهایی کیغیت بیشتری داشته باشد و هم سرعت کار را بالاتر می‌برند. از مهمترین تجهیزات عکاسی برای این شاخه از عکاسی می‌توان به سه پایه، تجهیزات نورپردازی، هلی شات و … اشاره کرد.

کنترل دیافراگم: انجام تنظیمات مختلف دوربین عکاسی از جمله کنترل دیافراگم اهمیت بسیار زیادی در این نوع از عکاسی دارد. کنترل دیافراگم به عکاس کمک می‌کند تا عمق میدان را به خوبی ثبت کنید و ثبت تصاویر تار یا شارپ خوبی داشته باشید.

استفاده از فیلترهای پلاریزه: از آنجایی که در عکاسی معماری وسایل و اجزا براق و درخشان زیادی وجود دارند، برای کاهش انعکاس نور بهتر است که از فیلترهای پلاریزه استفاده شود.

توجه به جزئیات و زوایای مختلف: توجه کنید که توجه به جزئیات و عکاسی از آن‌ها در عکاسی معماری بسیار حائز اهمیت است. از طرفی عکاسی معماری از زوایای متنوع و مختلف در عکاسی معماری می‌تواند یکی از مزیت رقابتی‌های شما به عنوان یک عکاس باشد که سایر عکاسان به آن توجهی ندارند.

  • پس از عکاسی:

توجه کنید که پروسه عکاسی شما بعد از انجام فرآیند عکاسی به پایان نمی‌رسد. شما به عنوان یک عکاس بهتر است که عکس‌هایی که به خوبی به ثبت رسیده‌اند را تفکیک کرده و هر کدام از آن‌ها را به بهترین شکل ممکن ادیت و ویرایش کنید. این ادیت و ویرایش می‌تواند متناسب با نیاز و سلیقه کارفرما و مخاطب باشد.

 

نکات مهم در عکاسی معماری

نکات مهم در عکاسی معماری

سبک‌های مختلف عکاسی معماری

همانطور که می‌توانید هر شاخه‌ای از عکاسی از جمله عکاسی در زمینه معماری نیز دارای سبک‌های مختلفی است. در ادامه این سبک‌ها را به صورت مختصر و مفید با هم بررسی خواهیم کرد.

  • عکاسی داخلی: همانطور که از اسم آن مشخص است عکاسی داخلی تمرکز زیادی بر روی عکاسی از فضاهای داخلی ساختمان‌ها مثل عکاسی از سالن‌ها، اتاق‌ها و فضاهای داخلی و همچنین متریال استفاده شده در آن دارد.
  • عکاسی خارجی: عکاسی خارجی معماری نیز به عکاسی از فضاهای خارجی مثل عکاسی از نما ساختمان، معماری به کار رفته در نما، محیط اطراف ساختمان و … دارد. این نوع از عکاسی معماری بیشتر از سایر سبک‌های عکاسی معماری مصطلح و معروف است.
  • عکاسی هوایی: پیدایش این نوع از عکاسی سابقه زیادی ندارد و در چند سال اخیر بسیار باب شده است. در این نوع از عکاسی معماری، عکاسی از ارتفاعات بالا و برای عکاسی از نمای کلی و ارتباط ساختمان با سایر محیط اطراف استفاده می‌شود. معمولا این نوع از عکاسی را با استفاده از هلی‌شات‌های مختلف انجام می‌دهند.
  • عکاسی معماری شبانه: این شاخه از عکاسی معماری بسیار ریز و تخصصی است. در این مدل از عکاسی معمولا در زمان شب و با استفاده از نورپردازی‌های مصنوعی مختلف، عکس‌های کاملا هنری و دراماتیک را به ثبت می‌رسانند. در این نوع از عکاسی، جزئیات اهمیت کمتری دارند و بیشتر کلیت عکس مورد نظر است.

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی معماری

برای اینکه بتوان بهترین خروجی را از این عکاسی به دست آورد بهتر است که تجهیزات مورد نیاز آن را تهیه کرد. توجه کنید که بدون تجهیزات و با استفاده از یک دوربین عکاسی یا گوشی موبایل خوب و مناسب هم می‌توان عکاسی معماری را انجام داد اما هر چقدر که تجهیزات عکاسی بیشتر و بهتر باشد نتیجه نهایی بهتر خواهد بود.

اگر در ابتدا کار هستید پیشنهاد می‌شود که با کمترین تجهیزات شروع کنید و کم کم در جهت فراهم کردن این تجهیزات اقدام کنید. در ادامه بعضی از این تجهیزات برای شما لیست شده‌اند:

  • دوربین دیجیتال: برای این شاخه از عکاسی، دوربین‌های DSLR و دوربین‌های بدون آینه و با سنسورهای بزرگ پیشنهاد می‌شود.
  •  لنزهای واید و استاندارد: برای این نوع عکاسی بهتر است که از لنزهایی استفاده شود که قادر باشد فضای بیشتری را عکاسی کند. به همین دلیل برای این نوع عکاسی بیشتر لنزهای واید و بزرگ پیشنهاد می‌شود.
  • سه پایه عکاسی: برای اینکه بتوان عکس‌های باکیفیت‌تری و با کمترین لرزش را به ثبت رساند بهتر است که از سه پایه‌های عکاسی استفاده شود.
  • فیلترهای پلاریزه: همانطور که می‌دانید در عکاسی معماری به دلیل وجود شیشه و آینه درخشش زیادی وجود دارد که برای کاهش انعکاس نور بهتر است که از فیلترهای پلاریزه استفاده شود.

دوره آموزش عکاسی در هدا استودیو

بعد از اینکه در مورد عکاسی معماری و جزئیات مربوط به آن اطلاعات کسب کردید بهتر است که بدانید برای شروع هر شاخه از عکاسی در ابتدا باید استانداردها و اصول اولیه آن را بدانید. به همین دلیل مجموعه هدا استودیو که یکی از تخصصی‌ترین مجموعه‌های آموزش دهنده عکاسی و فیلمبرداری است، دوره‌های آموزشی مختلفی از جمله دوره آموزش عکاسی، دوره ادیت با پریمیر، دوره آموزش طراحی سایت و … را برگزار می‌کند. توجه کنید که این دوره‌ها توسط اساتید متخصص و مجرب تهیه شده است و شما در کمترین زمان قادر هستید صفر تا صد هر حوزه‌ای از جمله عکاسی و فیلمبرداری را بیاموزید.

برای اطلاع بیشتر از دوره‌ها و روند کاری مجموعه هدا استودیو بهتر است که پیج اینستاگرام هدا استودیو را دنبال کنید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
عکاسی هلی شات

عکاسی هلی شات، دیدی نو به زمین: تجربه‌ای بی‌نظیر در عکاسی هوایی

آنچه در این مطلب میخوانید هلی شات چیست؟اجزا تشکیل دهنده هلی شاتنقش هلی‌شات در عکاسی هواییکسب مجوز برای استفاده از…

بیشتر بخوانید
عکاسی سلفی

تکنیک‌های عکاسی سلفی: هنر ثبت لحظات شخصی

آنچه در این مطلب میخوانید اصول مهم در عکاسی سلفی۱. نورپردازی مناسب۲. زاویه مناسب۳. پس‌زمینه مناسب۴. استفاده از فیلترها و…

بیشتر بخوانید
عکاسی همایش و رویداد

عکاسی همایش و رویداد : راهنمای جامع برای ثبت لحظات ماندگار

آنچه در این مطلب میخوانید قبل از رویدادحین رویدادپس از رویدادعکاسی رویداد و همایش  و فیلمبرداری همایش و سمینار در…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.