کسب درآمد از طراحی سایت | مصطفی سلیمانی

تو قسمت اول با مصطفی سلیمانی صحبت کردم کسی که در یک سال اخیر بالای 20تا سایت برای مشتری هاش طراحی کرده و بهشو تحویل داده به نکاتی پرداختیم که بتونه به بچه هایی که علاقه دارند به دنبال طراحی سایت برن برای کسب درامد کمک کنیم . حتما نظرات خودتون رو با من به اشتراک بزارید.
متن گتفگو با مصطفی سلیمانی در پادکست راه پله

سلام حالتون چطوره دوستان؟ خیلی خوشحالم که در خدمتتون هستم. ما تصمیم گرفتیم که توی مجموعه خودمون دوستانی رو که تو حوزه در واقع کسب درآمد از طریق فضای مجازی دارن فعالیت می‌کنن، حالا چه تولید محتوا می‌کنن، چه دارن مشاوره میدن، چه خدمت شما عرض بکنم که حتی محصول دارن میفروشن رو دعوت بکنیم به این پادکست خودمون و از تجربیاتشون بگن. خیلی هم پادکستمون رسمی نیست. یعنی خیلی صمیمی و خودمونی می‌خوایم صحبت بکنیم. دنبال حرف‌هایی هستیم توی پادکستمون که جاهای دیگه خیلی شاید بهش نپردازن به خاطر ملاحظات یا فضای رسمی که هست.

اینجا خیلی دوستانه و صمیمی می‌خوام از همه بچه‌ها دعوت بکنم بیان اینجا با همدیگه گپ و گفت داشته باشیم. خیلی هم نمی‌خوایم طولانی صحبت بکنیم البته امیدورام. و نکاتی رو میخوام بگیم که به درد دوستان بخوره که بتونن تو حوزه کسب درآمد آنلاین حالا کسایی که هستن خودشون رو بتونن قوی بکنن و کسایی که میخوان وارد بشن بتونن با یک شناخت دقیق و خوب وارد این عرصه بشن.

خب خیلی از بچه‌هایی که دارن تولید محتوا می‌کنن با بحث طراحی سایت رو به رو شدن و آشنا هستن. طراحی سایت یک دنیای خیلی عجیبه. یکی از فیلدهای اساسی و مهمه. حداقل خودم تو هدا استودیو خیلی تا حالا تونستم ازش کسب درآمد بکنم. یعنی به واسطه سایت یکی پولی گرفتم که سایتی و طراحی کردم با تیممون. یا اینکه به واسطه سایتی که طراحی کرده بودیم کلی خدمات جانبی دیگه‌ای به کارفرمامون دادیم. برای همین قسمت اول پادکست خودمون رو با یکی از عزیزترین دوستان خودم تو شرکت، آقا مصطفی سلیمانی قراره شروع بکنیم و میخوام با مصطفی خیلی صمیمی و خودمونی صحبت بکنیم.

من یک خورده پیشدستی بکنم، مصطفی خیلی وقته که تو حوزه طراحی سایت با وردپرس خیلی حرفه‌ای و خوب وارد شده و خدا رو شکر حداقل توی شرکت ما که خیلی تحول ایجاد کرده. مصطفی مسئول شاخه طراحی سایت ماست توی مجموعه هدا استودیو  و می‌دونم که خیلی حرف داره برای گفتن. میخوام باهاش یک گفتگویی داشته باشم که ببینم اصلا وردپرس چیه؟ چجوری وارد این حوزه شده؟ چجوری آموزش دیده؟ و اصلا میشه از وردپرس خوب پول درآورد با رقیب‌هایی که الان هست یا نه؟

  • بریم ببینیم مصطفی چه میکنه؟
  • خوبی مصطفی جان؟

ممنون و متشکر.

  • خوب میشه پادکستمون قسمت اول؟

ایشالله، باید خوب بشه.

  • کلی ایده‌های خوب دارم، امروز نشستم کلی بارش فکری کردم و امیدوارم که جواب بده و بتونیم اتفاق‌های باحالی رو رقم بزنیم.
  • چه خبر اوضاع رو به راهه مصطفی؟

الحمدلله، خدا رو شکر همه چی خوبه.

  • فیلترینگ کار شما رو توسعه داده (بحث طراحی سایت) یا کمرنگش کرده، چطور بوده برای شما؟

بعید میدونم کسی باشه تو حوزه  وب کار بکنه و فیلترینگ خیلی بهش کمک کنه. بیشتر میتونه یک عامل بازدارنده باشه به صورت کلی. مثلا ما تا قبل از این هاست می‌خریدیم به راحتی به هسته اصلی وردپرس متصل می‌شد و مشکلات اینجوری نداشتیم ولی از بعد فیلترینگ خوب یک سری محدودیت‌هایی ایجاد شد. توی یک بازه‌ای بروزرسانی قالب‌ها و افزونه‌ها به مشکل خورد. خب این هم از اثرات فیلترینگ روی کار ما بود. خب خیلی کم هم دیده می‌شد یا اصلا مهم نبود برای 80-90 درصد مردم جامعه. اما همون7-8-10 درصدی که درگیر این ماجرا هستن، فیلترینگ اینجوری براشون آسیب‌زا بود. حالا به مرور یک سری نکاتی پیش اومد و یک سری مشکلاتی برطرف شد اما هنوز به صورت کلی اون دردسر ما برقرار هست.

  • مصطفی این وردپرس که میگن، خیلی‌ها باورشون اینه که وردپرس یک نرم افزار آماده است که ما توی اون سایتمون را می‌سازیم و میاریمش بالا، یک توضیح بهمون میدی که اصلا وردپرس چیه و فرقش با سایت‌های خیلی خفن مثل چی بگم، مثل سایت سازمان سنجش، مثل سایت بانک ملی؟ اصلا فرق وردپرس با اینا چیه و واقعا وردپرس اینقدر راحته که میشه یک روزه طرف بدون هیچ دانشی یک سایتو باهاش بیاره بالا و در واقع امکاناتش اجازه میده که طرف نیازهایی که داره رو باهاش مرتفع بکنه؟ اصلا اینجوری هست یا نه، یک توضیح کلی میدی که وردپرس چیه؟

ما یک دسته‌بندی داریم به اسم سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS که انواع مختلفی از این CMSها داره استفاده میشه و هست. معرف‌ترینش توی دنیا و پراستفاده‌ترینش توی دنیا همین وردپرسه که حالا آمارها هم مختلفه. 60 درصد و میگن 70 درصد و میگن، 50 درصد و میگن. اما میگن حدود 60 درصد سایت‌های دنیا از وردپرس استفاده میکنن.

  •  شصت درصد، یعنی بیشتر از نصف؟

اره بیشتر از نصف سایت‌های  دنیا دارن از وردپرس استفاده می‌کنن. خب عمرش هم عمر زیادیه، یعنی الان میشه گفت 10-11 سال عمر زیادیه توی دنیای تکنولوژی عمر زیاد محسوب میشه و وردپرس هم عمرش از اینا بیشتره. خب در طی این سال‌هایی که داره از وردپرس استفاده میشه توسعه‌های زیادی هم هسته وردپرس پیدا کرده. از نسخه یک وردپرس تا الان که از نسخه 6 هم رد شدیم. اینقدر تغییرات گسترده بوده ، بروزرسانی‌های امنیتی، بروزرسانی‌های ظاهری، اضافه شدن صفحه‌سازها به وردپرس، اضافه شدن قالب‌هایی که امکانات جدید میدن یا اضافه شدن افزونه‌هایی که امکانات جدید میدن مثلا اگه شما 5 سال پیش می‌گفتی می‌خواهم در حوزه ارز دیجیتال کار کنم با وردپرس، ابدا امکانش نبود. خب الان افزونه‌های کریپتو اضافه شدن به وردپرس و امکان این و دادن که ما یک سری سایت‌های وردپرسی مثلا با موضوع کریپتوکارنسی داشته باشیم که قبل از این امکانش نبود.

حالا اینکه ما می‌تونیم یک روزه یک سایت وردپرسی بزنیم؟ همه بله هم نه. به اون پایه دانشی ما از فضای وب برمیگرده. مثلا خود وردپرس ادعا میکنه میگه که بعد از اینکه هاست و خریدین، دامنه رو خریدین، قالب رو مثلا خریدین و این کارهای خریدینی و انجام دادین و خواستین که این‌ها رو ستاپ کنی، یک گامی بعدش داری که باید یک دیتابیس بسازی.

خب این ساخت دیتابیس باید حداقل مفاهیم کار کردن با وب رو بلد باشیم. ولی اگر فرض بگیریم که این کار رو خود هاستینگ برای ما انجام میده میرسیم به گام بعدی استفاده کردن از وردپرس. یعنی فرض بکنیم که شرکت‌های هاستینگ بعضیاشون امکان این قابلیت و دارن که یک تیک در هنگام خرید میزارن و میگن که ما وردپرس رو هم برات نصب می‌کنیم. اوکی وردپرس رو برامون نصب کرد، قالبی که میخواهیم و هم برامون نصب می‌کنه. حالا برسیم به مرحله استفاده.

  • گفتین شرکت‌های هاستینگ این کار و انجام میدن؟

اره بعضیاشون این کار رو میکنن، گاهی اوقات خود قالب رو که گاهی اوقات که نه، یک امکانه. مثلا اگه از سایت راست چین قالبمون رو خریداری کنیم یک هزینه اضافه‌ای میگیره و خودش قالب رو روی هاستمون نصب می‌کنه برامون. یعنی این فضا رو هم برامون انجام میده.

حالا ما یک صفحه اول سایتی داریم که آماده استفاده است، فقط باید شروع به تغییر دادنش بکنیم. اینکه آیا ساده ساده است؟ نه. اینکه خیلی سخته؟ بازم نه. بستگی داره که چقدر علاقمند به این حوزه باشی. ولی اگر صفر تکنولوژی نباشی، می‌تونی سایت ساده وردپرسی خودت رو با امکانات ابتدایی داشته باشی. یعنی در واقع کارت ویزیت آنلاین خودتو بسازی.

اما تو گام بعدی میگی که حالا من یک سایت فروشگاهی میخوام که مشابه ظاهر دیجی کالا با این امکانات، اینجوری بشه. مثلا مشتری بعد ازخرید این اتفاق براش بیفته، SMS برای من بیاد، فاکتور صادر بشه، ثبت نام با موبایل داشته باشم. همینطور که گام به گام اسم امکانات جدید میاد و فیشرهای جدید رو میاریم، خود به خود داریم کار خودت رو به عنوان یک فرد مبتدی سخت میکنی. مثلا ثبت نام با موبایل یک امکانه. برای اینکه این امکان توی سایت تو فعال بشه باید یک سامانه پیامکی داشته باشی. در گام بعدی مثلا میگی بیا یک پترن بساز مثلا. یک سیری رو باید گام به گام طی بکنی تا بتونی یک سایت وردپرسی رو برای خودت داشته باشی. به اون سادگی که تعریف می‌کنند نیست. یک قالب آماده میخری نصب میکنی و تموم!

خب اگه واقعا به  همین سادگی بود خیلی ها الان سایت داشتن. ولی حتما خیلی ها تو گودش افتادن که ما توی بازه‌ای در دو سال گذشته به تعدادی از مشتری‌ها برمیخوردیم که این ها سایتشون رو تا همین مرحله رسونده بودن و میگفتن آقا سایت ما بالاست فقط شما باید یک کم تغییرات توش بدین.

  • یعنی کلی باگ و سوتی و اینا داشت سایتشون؟

مثلا از تغییر لوگوی بالای هدر، فوتر، شبکه‌های اجتماعیشون، همه این ها رو ما باید عوض می‌کردیم. در واقع هیچ کاری نکرده بودن همون هزینه نصب قالب رو داده بودن و بعدش باید همه کارها رو براشون انجام میدادیم.

  • من اینجا خودم یک تجربه از خودم بگم: من خب قبل از اینکه بخوام یک سایت طراحی کنم با وردپرس، مدیریت محتوا با وردپرس و یاد گرفتم. بعد نگاه کردم دیدم خب آسونه. سریع رفتم دست به سرچ توی یوتیوب ویدئوهاشم دیدم. گفتم خب کاری نداره و میارم بالا. اگه یادت باشه با خودتم تلفنی صحبت کردم. سایت و که آوردم بالا دقیقا همین که مصطفی میگه.

یعنی سایت آوردن بالا، مساله‌ای نبود. ولی با یک سری باگ‌هایی همراه شدم که واقعا تجربه میخواست. یعنی مثلا من ذرات معلق توی سایت و نمیدونستم ممکن سرعت سایت من و بیاره پایین. یا توبحث سئو که بحث خیلی تخصصی‌تره. ولی ستاپ اولش به قول تو خیلی آسون بود ولی وقتی که میخواستم حرفه‌ای‌ترش کنم، مخصوصا زمانی که باگ میخوردم نمیدونستم از کجا باید شروع کنم. احساس می‌کنم حرف‌های تو درسته از این بابت که ستاپ کردنش راحته ولی تو طول زمان وقتی میخوای حرفه‌ایش بکنی، توسعه‌اش بدی حتما باید تجربه‌اشو داشته باشی.

تو تایید حرفت فکر کنم خودت بودی یا جایی خوندم که می‌گفت سایت نیویورک تایمز یا دیجی پی مثلا الان با وردپرس اومده بالا. ولی خودت تو جلسه با من بودی. خیلی از مشتری‌ها وقتی میریم که باهاشون صحبت می‌کنیم که می‌خوایم سایتو براتون بایاریم بالا، همون اول میگن از این سایت‌های وردپرسی نباشه از این آماده‌ها که بیارین بالا. ما اونجا اتفاقا خیلی مقاومت می‌کنیم میگیم که سایت اختصاصی شما میدونی چیه؟ میدونی چقدر هزینه داره؟ یک تیم باید اون رو مدیریت بکنه. فرد نمیتونه یک سایت اختصاصی و راه‌اندازی کنه و مدیریت کنه. به مشتری‌هایی که این حرف و میزنن خودت چی می‌گی وقتی میگن از این سایت‌های آماده وردپرسی نباشه؟ از این سایت‌هایی که یک روزه میاد بالا با قالب آماده؟ یک ساده خیلی خوب میخوام.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
تیزر به مناسبت شهادت امام رضا(ع)

ساخت تیزر به مناسبت شهادت امام رضا(ع)

این تیزر به مناسبت سالروز شهادت امام رضا (ع) و به درخواست شبکه 1 سیما، توسط تیم هدا استودیو...

بیشتر بخوانید
تیزر دومین کنفرانس بین المللی حقوقی

تیزر دومین کنفرانس بین المللی حقوقی

این مراسم مجموعه عمارت وکیل به میزبانی هتل نوین پلاس برگزار گردید. تیزر این مراسم توسط تیم تولید محتوای...

بیشتر بخوانید
تیزر معرفی مجموعه عمارت وکیل

تیزر معرفی مجموعه عمارت وکیل

« از زمانی که رشته حقوق رو انتخاب کردم هدفم تبدیل شدن به یک وکیل حرفه ای بود… »...

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.